fredag den 8. september 2017

Aktier og værdipapirer privat eller i selskab - eller ejendomme?


Aktier - i selskabsform eller privat ejet


Et tilbagevendende spørgsmål er ofte, om man bør investere i aktier som person, eller om det er en fordel at lægge aktier og værdipapirer ind i et selskab, et holding selskab f.eks.

Det korte svar er, at det normalt er en fordel skattemæssigt at investere privat som person.

En undtagelse vil kunne være, at indtægterne der investeres for, er indtægter der allerede ligger beskattet i ens selskab, med andre ord, at det er selskabets overskud, som måske ellers skal stå til negativ rente på en bankkonto.

Årsagen er, at mens man privat betaler 27% udbytteskat af udbytte og realiserede værdistigninger op til 55.300 kr for 2020 og 42% udbytteskat af alt derover - med dobbelt loft for ægtepar, så betaler man klart mere i selskabsform.

Her betales først selskabsskat af overskud (ex aktieudbyttet) med 22% og så udbytteskatten med 27 - 42% inden man selv kan få pengene ud til forbrug fra selskabet.

Den samlede skat inden man har pengene i lommen bliver derfor ca 41 % under 55.300 kroner og 54,8 % over progressionsgrænsen. Dermed bliver udbytte fra aktier modtaget i selskaber lig med alm person bundskat ved beløb under de 55.300 kr. og tæt på topskat for alt derover.

Læg dertil, at i selskabsform lagerbeskattes værdipapirer som aktier, og det betyder,  at stiger værdien, uden du realiserer papiret, men blot beholder det i selskabet, så betaler du selskabsskat af den stigning.

Omvendt vil et fald naturligvis også formindske dit overskud til skat, men lagerbeskatningen kan være meget uhensigtsmæssig i tilfælde af større kursfald. Der er ikke fradrag for tabet i indkomst fra andet overskud i selskabet, med mindre hele selskabet drives regulært som næringsskattepligt med aktiehandel

Hvis du  alene driver selskabet med den type investering for øje beskattet med næringsskattepligt af aktierne, så vil der jo ikke være anden indkomst at trække et evt samlet fald fra i, og så bliver faldet bare stående, indtil det er udlignet via kommende års overskud.

Skatten beregnes uafhængigt af købe og salg. Beskatning sker ved hvert års udløb og fortjeneste eller tab opgøres som forskellen mellem samlet kursværdi ved årets begyndelse sat op med værdien på årets sidste dag. Aktier der er handlet indgår med h.h.v. købs og salgssummen.

Der kan vel argumenteres for, at i selskabsform er investeringerne beskyttet mod eventuelle personlige kreditorer og ved personlig konkurs, men det er en ganske høj pris at betale synes jeg. Det må være en personlig vurdering, om man mener man f.eks. driver personlig virksomhed og/eller på anden vis har en vis risiko for personlig konkurs.

Her KUNNE man jo så også overveje at have aktierne i pensionsdepot, hvor de også vil være beskyttede mod evt. kreditorer.


Man kan også argumentere for, at hvis man ikke vil hæve udbyttet, så kan det jo blive stående til 22%, men det er også ret dyrt da det uanset hvad, på et tidspunkt flytter skat fra 27/42% op til ca 41/54,8% for at man kan få sine penge.

Taler vi i stedet investering i fast ejendom, så skal man være opmærksom på, at hvis man som direktør i selskabet selv skal bebo ejendommen eller en del af den, så vil det kunne være meget hårdt beskattet. Endvidere skal man være opmærksom på, at skatten ved salg vil være hårdere end hvis man selv privat har ejet og beboet ejendommen.

Fordelen vil være klar i forhold til, at man slipper for personlig risiko hvis noget går galt i ejendommene, men man skal nok ofte være forberedt på, at kreditforeninger ofte vil kræve man personligt har sikkerhed for en belåning, og ikke bare tillade små IVS eller ApS at optage lån i ejendommene.

Om aktier i personlig virksomhed kan blot tilrådes at gå til revisor. Udgangspunktet er, at du ikke kan investere i aktier via personlig virksomhed uden det udløser alm personlig beskatning. Enkelte aktier kan dog ligge i virksomheden hvis den anvender VSO skattemæssigt, nemlig

• Aktier og investeringsbeviser, hvis de udstedes af kollektive investeringsinstitutter, der geninvesterer afkastet med lagerbeskatning (akkumulerende investeringsforeninger),

• Forrentede indeksobligationer, der er låst til et indeks med fast afkast,
• Andelsbeviser i erhvervsfremmende foreninger,
• Konvertible obligationer. Dog kun så længe de ikke konverteres til aktier.

Hvis du investerer i værdipapirer, der ikke efter lovgivningen og praksis kan indgå i virksomhedsordningen, vil det betyde, at Skattestyrelsen anser det for en hævning til personlig brug med personlig beskatning


Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

 

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

 

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

 

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

 

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

 

"ApS" Alt om anpartsselskaber

 

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

 Facebook råd og   GOOGLE BUSINESS MED TILBUD

27 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
  Svar
  1. Penge - Investering - Privat: Aktier Og Værdipapirer Privat Eller I Selskab - Eller Ejendomme? >>>>> Download Now

   >>>>> Download Full

   Penge - Investering - Privat: Aktier Og Værdipapirer Privat Eller I Selskab - Eller Ejendomme? >>>>> Download LINK

   >>>>> Download Now

   Penge - Investering - Privat: Aktier Og Værdipapirer Privat Eller I Selskab - Eller Ejendomme? >>>>> Download Full

   >>>>> Download LINK V9

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. graphpad-prism-crack
  can be a practical application for information analysis. Scientists have relied on this program to test students through science and science. It started in the drug business for college students and scientists.

  new crack

  SvarSlet
 4. I really enjoy reading your post about this Posting. This sort of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys, thanks for sharing Connectify Hotspot Crack

  SvarSlet
 5. Trenger du et lån? Send oss ??en remy.credit111@gmail.com e-post (remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com Hei Hvordan har du det i dag?? Trenger du et presserende lån nå innen de neste 6 timene uten stress eller forsinkelse REMY. CREDIT er her for å løse alle problemene dine i dag, vi gir lån til 2% rente og send oss ??en e-post nå for det presserende lånet dittSend oss ??en e-post email; remy.credit111@gmail.com (remy.credit111@gmail.com)
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com

  SvarSlet
 6. Trenger du et lån? Send oss ??en remy.credit111@gmail.com e-post (remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com Hei Hvordan har du det i dag?? Trenger du et presserende lån nå innen de neste 6 timene uten stress eller forsinkelse REMY. CREDIT er her for å løse alle problemene dine i dag, vi gir lån til 2% rente og send oss ??en e-post nå for det presserende lånet dittSend oss ??en e-post email; remy.credit111@gmail.com (remy.credit111@gmail.com)
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com

  SvarSlet
 7. I am sure this post has touched all the internet visitors, its really really fastidious piece of writing on building up new website.
  mount and blade serial key for free
  pinnacle studio torrent
  plagiarism checker x torrent
  avast internet security crack
  pdq deploy torrent
  Crack Like

  SvarSlet
 8. Great post, but I wanted to know if you can write
  something else on this topic? I would really appreciate it if you can explain this.
  A bit more. Appreciation
  tuneskit drm m4v converter crack
  nordvpn crack
  movavi photo editor crack
  roguekiller crack

  SvarSlet
 9. This is a large cup. On your website, keep up the good work.
  Your blog has a lot of potential, and I look forward to exploring it further.
  Thank you very much for your hard work. I'm going to go out and find it for myself.
  It's something I'd suggest to others. They will, I am certain.
  utilise this website
  spotify crack
  revo uninstaller pro crack
  teamviewer crack
  windows movie maker crack

  SvarSlet
 10. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what!? I am using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea of solving some basic issues. I do not know how to saqibtech.net But thankfully, saqibtech.net

  drylab system crack
  file manager local and cloud file explorer crack
  microsoft activation scripts with crack
  tuneskit drm m4v converter crack
  automatic call recorder pro crack

  SvarSlet
 11. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what!? I am using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea of solving some basic issues. I do not know how to Crack Softwares Free Download But thankfully, I recently visited a website named Crackedfine
  Tuneskit Drm M4v Converter Crack
  TeamViewer Crack

  SvarSlet
 12. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me. Thanks for sharing this post is excellent article. Keep it up
  Among Us Crack
  windows 7 loader

  SvarSlet
 13. Hooray, I'm still visiting, how are you all? This post hosted on this website is really interesting. Your way of talking about everything in this paragraph is very fun, individually.
  it's easy to understand, thanks
  much more. Very good information. Fortunately, I stumbled upon your site (crashed).
  I ordered the latest book! I have visited various blogs, but music videos are available on this very good site. Your style is very different from my other people's style.
  reading things from.
  avast premium security crack
  schoolhouse test pro edition crack
  iphone backup extractor crack

  SvarSlet
 14. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
  ChrisPC Anonymous Proxy Pro Crack
  Mortal Kombat X
  Light Image Resizer Crack

  SvarSlet
 15. Here at Karanpccrack, you will get all your favourite software. Our site has a collection of useful software. That will help for your, Visite here and get all your favourite and useful software free.
  Revo Uninstaller Pro Crack

  SvarSlet
 16. I am a professional web blogger so visit my website link is given below!To get more information
  crackroot.net/
  Adobe Photoshop CC crack/
  Adobe Photoshop CC Crack/

  SvarSlet
 17. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what!? I am using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea of solving some basic issues. I do not know how to Download Cracked Pro Softwares But thankfully, I recently visited a website named freeprosoftz.co
  Crack Softwares Free Download
  Native Instruments Massive Crack

  RadiAnt DICOM Viewer Crack
  Wondershare Filmora Crack/
  HitmanPro.Alert Crack
  Wise Registry Cleaner Pro Crack
  DVDFab Player Ultra Crack

  SvarSlet
 18. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me. this blog has detailed information, its much more to learn from your blog post.I would like to thank you for the effort you put into writing this page.
  I also hope that you will be able to check the same high-quality content later.Good work with the hard work you have done I appreciate your work thanks for sharing it. It Is very Wounder Full Post.This article is very helpful, I wondered about this amazing article.. This is very informative.
  “you are doing a great job, and give us up to dated information”.
  anytrans-for-android-crack/
  iobit-software-updater-pro-crack/
  pitrinec-macro-toolworks-professional-crack/
  active-data-studio-crack/
  iobit-start-menu-8-pro-crack/

  SvarSlet
 19. Penge - Investering - Privat: Aktier Og Værdipapirer Privat Eller I Selskab - Eller Ejendomme? >>>>> Download Now

  >>>>> Download Full

  Penge - Investering - Privat: Aktier Og Værdipapirer Privat Eller I Selskab - Eller Ejendomme? >>>>> Download LINK

  >>>>> Download Now

  Penge - Investering - Privat: Aktier Og Værdipapirer Privat Eller I Selskab - Eller Ejendomme? >>>>> Download Full

  >>>>> Download LINK HX

  SvarSlet
 20. i am very satisfied with your post. Thanks for sharing!. You can also visit my post.
  articulatestoryline
  ghosthackriddimxplosion
  morphvoxpro
  uvirelayer

  SvarSlet